Hva er en trebadestamp? Hva er dens fordeler og ulemper?

Hva er en trebadestamp? Hva er dens fordeler og ulemper?

En enkel dukkert i det varme vannet setter i gang en rekke prosesser som viser hvordan helsen og velværet vårt er avhengig av vannet. Blodsirkulasjonen øker, blodtrykket stiger litt, og blodet begynner å strømme mot den oppvarmede huden. Med andre ord utvider blodkarene seg, og differensialtrykksymptomene går tilbake. Det varme blodet trenger dypere inn i hudvevet og bringer med seg mer oksygen. Derfor kjenner du en beroligende følelse. Musklene begynner å slappe av og kroppen fjerner karbondioksidet fra musklene dine. Immunsystemet øker antistoffproduksjonen ved å produsere endorfiner – et naturlig smertestillende middel. Det beroliger dine eventuelle smerter og jager mange problemer på dør. En trebadestamp er et av alternativene som brukes til helsebringende vannbehandling. I dag tar vi en titt på hva en trebadestamp er og hvilke funksjoner den har. Vi nevner også dens  fordeler og ulemper.

Hva er en Wooden Badestamp?

En trebadestamp er ikke noe annet enn en tønne i forskjellige størrelser og konfigurasjoner. Moderne produksjon tilpasser seg den mest krevende kunden og tilbyr varer og produkter for enhver smak og budsjett. Du kan kjøpe en  stor vedfyrt  badestamp, eller en trebadestamp med  belysning  eller luftmassasje, m.m. Eller du kan rett og slett få en vanlig tretønne med en stige. En vekonstruert vedfyrt badestamp kan holde vannet varmt ved ønsket temperatur. Hvis du ønsker å slappe av og stresse ned, har trebadestamper innvendige benker for komfortabel avslapning.

Avhengig av hvor badestampen skal plasseres, kan du velge en sirkelrund trebadestamp eller en med oval form. Dessuten, når du har satt opp din utendørs trebadestamp, anbefales det å behandle den med spesielle trebeskyttelsesmidler for å beskytte treet mot ultrafiolette stråler (sollys) og øvrige værforhold.

Du kan velge størrelsen på din trebadestamp i forhold til hvor mange personer det skal være i badestampen om gangen. Vi har trebadestamper  for 1-2 personer,  3-4 personer, 5-8 personer.

Hvilket treslag foretrekker du?

De helsemessige fordelene med en trebadestamp bestemmes av treslagene den er laget av. Vi anbefaler gran, termotre, seder, lerk eller eik. Hvert treslag har sine egne gode effekter på menneskekroppen. Og det er vanskelig å fremheve et av dem som bedre eller verre enn de andre. Kort sagt kan vi si følgende:

  • Gran er et av de tradisjonelle treslagene for badstuer og badestamper. Sammen med unike fysiske parametere har det også mange medisinske egenskaper. Med en badestamp av gran kombinerer du komfort og helse! Det forbedrer stoffskiftet, renser kroppen, gjenoppretter energien og gir generelt god stemning.
  • Termotre er også kjent for sin miljøvennlighet, slitestyrke og holdbarhet. En badestamp i termotre råtner ikke og det dannes heller ikke mugg på den. Den største fordelen med termotre er dets evne til å mostå enhver deformasjon på grunn av temperaturendringer og fuktighet. En badestamp av furu er holdbar, inneholder litt harpiks, og på grunn av mindre uttørking holder den konsekvent på form og størrelse.
  • Lerk forbedrer humøret ditt og øker ditt generelle velvære. Astmatikere er også veldig fornøyd med vannbehandlingen i en badestamp av lerk fordi luftveiene får betydelig forbedrede forhold. Dette bidrar til normalisering av trykk og generell avslapning av kroppen.
  • Badestamp av sedertre kan “fornye” kroppen. Den har en betydelig effekt på det kardiovaskulære systemet og kan roe nervene perfekt. Eteriske oljer, som finnes i store mengder i sedertre, har gode virkning på lungene og er naturlige afrodisiaka.
  • Badestamp av eik er bra for huden. Kvinner blir spesielt glade for det fordi huden blir myk og fløyelsaktig etter behandlingen med varmt vann. Hvis du “tar et bad” regelmessig i en eikestamp vil eikeenzymene forbedre søvnrytmen, lindre angst og føre til normalt stoffskifte.

Fordelene og ulempene ved en trebadestamp:

Fordeler:

  • vannet i en trebadestamp har helbredende egenskaper;
  • en badestamp passer perfekt inn i omgivelsene på et landsted eller ved en hytte;
  • miljøvennlighet og behagelig duft av tre under vannbehandlingen;
  • rimelig i forhold til badestamper med lignende funksjoner;
  • ferdigmontert eller umontert (etter kundens ønske).

Ulemper:

  • den krever nøyaktig omsorg;
  • den har en tendens til å råtne lett;
  • for å unngå uttørking av treverket bør det alltid være litt vann nederst i badestampen, og den bør dekkes med et lokk.

Del dette innlegget